A konyhabútor test kialakítása

A konyhabútor szekrény testek, más néven korpusz a konyhabútorunk vázszerkezetét alkotják. A testek tartószerkezetként is funkcionálnak, amire a munkalap, munkapult helyezkedik el. A szekrény test 18mm-es laminált bútorlapból készül megegyező színben a kiválasztott ajtó frontjával. Természetesen a lapok készülhetnek fehér bútorlapból is, de csak a nem látható lapok. Ezzel költséget is tudunk csökkenteni, megközelítőleg 500 forintot/m2. A test lapja csavarozva vagy ragasztva illeszkednek egymáshoz, ez által stabil kötést biztosítva.

Laminált bútorlap

Laminált bútorlap

Mi is az a laminált forgácslap?

A laminált faforgácslap papírlaminát hőpréselésével, egy vagy mindkét oldalán bevont, sima vagy mélynyomott felületű, dekoratív megjelenésű bútoripari és belsőépítészeti alapanyag.
A laminálás során a csiszolt, portalanított, osztályozott, és laminálásra alkalmasnak minősített lapokat, mindkét oldalukon műgyantával átitatott, un. Impregnált dekor papírral laminálják. Ez biztosítja a laminált faforgácslapok kiváló felületi ellenálló képességét.

A testek bútorlapjainak él lezárását mindig műanyag ABS élzáróval kérjük.

Mi is az a ABS?

ABS élzáró

A régi papír alapú élfóliát felváltó új élzárás. A 0,5 - 3 mm vastag erős műanyag élzáróanyagot speciális eljárással (nagy hő és nyomás) rögzítik a bútorlap éléhez. Így egy rendkívül tartós, a mechanikai sérüléseknek ellenálló élzárás jön létre. Az élzáró színe általában megegyezik a bútorlapéval. A bútorlap élét megvédi a hőtől, párától és egyben esztétikus is.

A szekrénytestek hátlapját, hátfalát 3, 2mm-es HDF lemezzel borítjuk be.

 

Mi is az a HDF lemez?

High Density Fibrebord.
Azaz magas sűrűségű farostlemez, mely kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, száraz környezetben. Mindkét oldalt sima felület, kiválóan festhető, furnérozható, laminálható.
Vastagsága: 3mm.
Színes, fehér, natúr kivitelben kerül forgalomba.
Felhasználási területek: hátfal, fiókfenék, belsőépítészet, ajtólap gyártás.

Ezeknek, az alapanyagoknak a felhasználásával el is készült a szekrényünknek a vázszerkezete, teste. A testek aljára műanyag lábakat szerelünk, amivel tetszés szerint beállíthatjuk a korpusz végleges helyét, magasságát.
Ezek után belső kiegészítőkel, rácskosarakkal, fiókokkal, vagy polcokkal tetszés szerint alakíthatjuk, egészíthetjük ki.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.