Fiók vasalatok megválasztása

Konyhabútorok alsó elemeinek jellemzője a különféle kihúzhatós fiókos rendszerek.

A fiókok mozgatására szolgáló vasalatok az úgynevezett fióksínek, fiókcsúszkák.

Ezek a fémszerkezetek mozgatják a fióktesteket. A fiók felépítéséhez, teherbírásához különféle síneket választhattunk:

 • Klasszikus fiók sín

  A klasszikus fiók sín a bútor iparban nagyon elterjedt és még elég sok bútor fiókjait ez a sín mozgatja. Ennél a típusnál a fiók test bútorlapból készül, az alja farostlemezzel egészül ki.,készülhet még bútorlapból is a fiók alja, de elégé megnöveli a fiók doboz összsúlyát. 60 cm szélességig ajánlott ez a megoldás. A sín a fiók test aljára csavarozva kerül fel. Több méretben kapható a 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600mm hosszúságig érhető el. Fehér, fekete, és barna színekben kaphatóak, teherbírása 25-30kg.

 • Fém fiókoldal

  Részleges kihúzású fém fiókoldallal szerelt fiókok nagyban hasonlítanak a klasszikus fiók sínekre. Ennél a típusnál a test oldalait a fém fiók vasalat adja, a hátát és az alját pedig 16 vagy 18mm vastag bútorlap. A hosszúsága itt is igény szerint megválasztható, 270, 300, 350, 400, 450, 500, 550mm-ig változhat. Nem csak a hosszúsága, hanem a magassága is választható, hogy különféle mélységű fiókokat lehessen kialakítani a szekrényünkben.Ezek a méretek 86, 120, 150mm, amik természetesen szabvány méretek. Fehér színben kaphatóak, és 25-30kg teherbírással rendelkeznek.

 • Golyós fióksín

  A teljesen kihúzható golyós fióksíneknél a fióktestek ugyancsak bútorlapból készülnek, és a színek a fiók test oldalára van szerelve. Anyaga horganyzott acél, teherbírása 40kg. Hosszúsági méretei 350, 400, 450, 500, 600, 700mm. Nagyobb teherbírású és szélesebb fiókok mozgatására ajánlott. Hátránya hogy a kihúzás és betolás útvonalánál teljesen követni kell a kéznek.

 • Teljesen kihúzható rejtett fékes fióksín más néven Tandem. A Tandem a Blum fióksínek egyik típusa, melynél a test oldalai, és alja bútorlapból készül.

  Tandem

  A fiók test aljára kerül felszerelve a sín, ami teljes takarásban van a felhasználó előtt.
  Ez által esztétikusabb megjelenést biztosít. Hossza lehet 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550mm. A fiók mélysége igény szerint alakítható ki. Teherbírásuk 40kg. Előnyük, hogy a teljesen megpakolt fióktestek ugyanúgy működnek, mint üresen, és csillapítású záródást biztosítanak.

 • Teljesen kihúzható fém fiókoldalú fékes fióksín, más néven Tandenbox, a Blum fióksínek egyik legismertebb típusa. Leginkább konyhabútoroknál alkalmazzák a

  TandemBox

  megbízhatóságáért és használhatóságáért. A fiók test alja és a hátlapja bútorlapból készül. A fiók oldal magassága 80mm, de a magasságot 200mm-ig lehet növelni úgynevezett oldalmagasító korlátokkal. Halk és csendes mozgásának köszönhetően közkedvelt a konyhabútor használók körében. Hosszúsági méretei 350, 400, 450, 500mm, színe szürke és fehér kivitelben érhetők el.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>