Konyhai fémrácsok

Napjaink konyhabútorai magas színvonalú esztétikai és funkcionális igényeket elégítenek ki, melyben jelentős szerepük van a beépíthető fémrácsoknak. Ezek két csoportra oszthatók: külső és belső fémrácsokra.

A külső fémrácsokat az alsó és felső szekrényelemek közé szerelik, és rendeltetésük az alapvető konyhai műveletek segítésére irányul, az alapanyagok előkészítésétől a tálalásig. A leggyakrabban használt külső fémrácsok a fémrúd garnitúrákra akasztható konyhai eszköz tartók; fedőtartók, papírtörlő tartók, fűszertartók, palack és-pohártartók. A munkahely komfortját olyan termékekkel is fokozhatjuk, mint a szakácskönyv tartó vagy az edényszárító. A felsorolt rácsok mindegyike 16 mm átmérőjű, különböző hosszúságú rudakra szerelhető, melyeket speciális kialakítású bilincsekkel rögzítünk a falra.
A külső rácsok másik fontos csoportja az ún. térbe állítható oszlopos rendszer, melynek alapját a 30 vagy 50mm átmérőjű függőleges oszlopok alkotják, melyekre a különböző formai kialakítású- és rendeltetésű fém- vagy üveg tálcák szerelhetők fel.

Fontos, hogy a külső rácsok egyben design elemek is, alapvetően befolyásolják a konyhabútor megjelenését, ennek megfelelően színben és formailag is igazodnak a bútor stílusához. Ennek megfelelően bizonyos típusok króm, arany vagy antikolt színekben egyaránt elérhetők a Forest Hungary Kft. kínálatában.
A belső fémrácsok a szekrénytest belsejében helyezkednek el, elsődleges feladatuk a konyhai eszközök és hűtést nem igénylő élelmiszerek gyors és kényelmes elérhetőségének és az optimális helykihasználásnak a biztosítása. A legkisebb elemektől - szélességük 150mm - a legnagyobbakig, melyeket kamrapolc vasalásnak hívunk, az összes szekrénymérethez kaphatók megfelelő méretű, kihúzó szerkezettel ellátott vasalatok. Mélységük a szekrénytest mélységéhez illeszkedik. Lehetnek előlaptartósak is, azaz a fiókelőt vagy ajtót közvetlenül fel tudjuk szerelni a rácsra.

Korunk követelményeinek megfelelően a rácsok önbehúzós és csillapított működésű változatban is elérhetők. A nehezen kihasználható terű sarokszekrények is komfortossá tehetők a kihúzható sarokvasalatok, vagy az ún. forgókosarak segítségével. A felsőszekrényekbe a fentiektől eltérő méretű- és rendeltetésű fémrácsok kerülnek, a felsőszekrények funkcióinak megfelelően. A legjellemzőbbek az edénycsepegtető garnitúrák, melyeket leggyakrabban a mosogatós elemek, illetve a mosogató gép felett helyeznek el.
A fémrácsok rendkívül széles kínálata lehetővé teszi, hogy több praktikumot, új esztétikai elemeket vigyünk készülő konyhabútorunkba, vagy akár utólag is növeljük a már meglévő szekrények komfortját.

Bővebb információ:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a
Telefon: (06-92) 507 800
Fax: (06-92) 507 890
[email protected]
www.foresteu.com

Forrás: http://ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=3895

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>