Tömörfa ajtó frontok

Tömörfa ajtó frontok

Tömörfa ajtó frontok

Egyedi bútorunk meghatározó részei az ajtó frontok. Az elkészült bútorokon ezt látjuk, és ez dönti el, hogy milyen összhatást is szerettünk volna elérni. Aki szereti a természetes anyagokat, az ragaszkodik, és nem adja alább a tömör fánál. Mivel természetes ezért mindig és mindegyik ajtók egyedi összhatást fog látatni magából. Az erezetei sohasem egyformák, lehetnek flóderos és tükrös erezet mintájú. A flóderos erezet ívelt mintákból vékonyabbtól a vastagig tevődik össze. A tükrös erezet pedig hosszanti erezetekből áll. A fafajokat tekintve persze ez változhatnak.

 Ajtófrontok készülhetnek puha és keményfából, mint például tölgy, kőris, bükk, dió, cseresznye, éger, juhar, borovi fenyő, vörös fenyő, és akácfából. A bútor ajtók nagy általánosságba egy külső keretből tevődik össze, mely megakadályozza az eldeformálódást és egy belső betétből (filung). A filung keskenyebb léc összeragasztásával (táblásítás) lehet elérni a kelő szélességi méretet, amit a külső keret karolja körbe. A marás mintáját különféle késekkel és maró eszközökkel lehet tökéletesíteni. Persze nem csak tömör betéttel lehet kombinálni, akár színfurnélos rétegelt lemezzel, üveggel, apácaráccsal.

 Az apácarács, mint tudjuk keskeny és vékony lécekből tevődik össze egymásra merőlegesen, kisebb-nagyobb hézagokkal. Ajtófrontok felületét igény szerint kezeljük. Ha a fa természetes színe nem felel meg az elképzeléseinknek, akkor van rá lehetőségünk, hogy különféle színárnyalatú páccal vonjuk be. A pác felhordása után kétkomponensű alapozó lakk réteggel, majd a fedő lakkal tesszük egyenletessé és vízállóvá a felületet. Hogy egy általunk elképzelt bútorra rá tudjuk mondani, hogy ez igenis fából készült, összhatás tekintetébe van rá mód, hogy ne csak a frontok készüljenek fából.

 Konyhabútornál a látszó oldalak, alsó lábazatok, díszlécek és felső párkányok is készülhetnek abból a fa típusból, amit szeretnénk; így kerül az egyedi konyhabútor kategóriába.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>