Alumínium keretprofilok

Alumínium keretprofilok

Alumínium keretprofilok

Az alumínium puha, vágható, ezüstfehér, porrá törve szürke könnyűfém. A levegő hatására a felszínén pillanatok alatt oxidréteg alakul ki, amely megvédi a további oxidációtól. Ebből az anyagból különféle profilokat gyártanak, melyek 45 fokos vágással kereteket alkotnak. Több fajta keresztmetszetű és formájú profilokból lehet elérni a megfelelő külalakot, designt. Fényes alumínium és szálcsiszolt felülettel lehet kapni, természetesen a felületet lehet RAL színskála alapján színezni. A bútorokon alkalmazható nyíló, felnyíló és lenyíló kivitelben.

Nagy általánosságban konyhabútorok, fürdőszobabútorok, komódok ajtait díszítik. Az alumíniummal, mint anyag modern és esztétikus megjelenést lehet elérni. A keretprofilok gyönyörű, letisztult egyenes vonalvezetésükkel, bármilyen stílusú lakótérben megállják helyüket. Meglevő bútorainkat ajtócserével is fel lehet újítani, amihez ajánlatos a szokásostól eltérő anyagok adta lehetőségeket is figyelembe venni. Ilyen munkáknál az új trendeket is érdemes követni. Mostanában pl. divatosak az alumíniumkeretes ajtók. Többek között különféle mintázatú, savmaratott, áttetsző és teljesen átlátszó, esetleg mintás üvegeket, amelyek adott esetben igen dekoratív hatást kelthetnek szoba- és konyhabútorokon. Az ilyen változtatáshoz természetesen speciális keretprofilok, továbbá a hozzávaló szerelvények is szükségesek, amelyeket külön kell megrendelni. Az összeszerelését azonban hozzáértő asztalos végzi, sőt némelyik profilt még méretre is vágni. A megrendeléshez ajánlatos előzőleg megismerni ezeket, a termékeket és lehetőségeiket.

Végezetül megemlítjük, hogy beszerezhetők még 19 mm vastag bútorlapokhoz használható alumínium élzáró “T” idomok is, amelyeket az ajtólapokba mart hézagba beütve lehet a frontlapok élére erősíteni, ezzel is erősítve az ún. tele- és az alukeretes ajtók összhangját. Az alumínium élzáró idomok 3 m-es szálakban rendelhetők meg. Peremük elől a táblák felületére fekszik rá, míg hátul finoman lekerekített felső élük a 19 mm vastag bútorlapok élét teljesen eltakarja. Feltéve, hogy a rögzítéshez szükséges 2,9 mm-es és 11 mm mély mart horony a lap élétől 3,3 mm-re kerül. A hornyot természetesen célszerű asztalossal kimaratni, hogy kellően pontos legyen.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>