Konyhai fémrácsok

Konyhai fémrácsok

Konyhai fémrácsok

A konyhabútorba beépíthető fémrácsok praktikus helykihasználás szempontjából igen jó megoldások. Többfajta formában és variációban elérhetők. A konyhába használatos tárgyakhoz, élelmiszerekhez mindig talál megfelelő pakoló, rendszerező kosarakat. A külső fémrácsokat az alsó és felső szekrényelemek közé szerelik, és rendeltetésük az alapvető konyhai műveletek segítésére irányul, az alapanyagok előkészítésétől a tálalásig. A leggyakrabban használt külső fémrácsok a fémrúd garnitúrákra akasztható konyhai eszköztartók, fedőtartók, papírtörlő tartók, fűszertartók, palack és pohártartók.

A felsorolt rácsok mindegyike 16 mm átmérőjű, különböző hosszúságú rúdakra szerelhető, melyeket speciális kialakítású bilincsekkel rögzítünk a falra. A külső rácsok másik fontos csoportja az úgynevezett. térbe állítható oszlopos rendszer, melynek alapját a 30 vagy 50mm átmérőjű függőleges oszlopok alkotják, melyekre a különböző formai kialakítású és rendeltetésű fém, vagy üveg tálcák szerelhetők fel. Fontos, hogy a külső rácsok egyben design elemek is, alapvetően befolyásolják a konyhabútor megjelenését, ennek megfelelően színben és formában is igazodnak a bútor stílusához. Ennek megfelelően bizonyos típusok króm, arany vagy antikolt színekben egyaránt elérhetők a belső fémrácsok a szekrénytest belsejében helyezkednek el, fenéklapra és oldallapra szerelhetők. A legkisebb elemektől - szélességük 150mm - a legnagyobbakig, melyeket kamrapolc vasalásnak hívunk, az összes szekrénymérethez kaphatók megfelelő méretű, kihúzó szerkezettel ellátott vasalatok.  Mélységük a szekrénytest mélységéhez illeszkedik.

 

Lehetnek előlaptartósak is, azaz a fiókelőt vagy ajtót közvetlenül fel tudjuk szerelni a rácsra. Kaphatóak porszórt és króm színekben.  Modernebb kivitelben a rácsok önbehúzós és csillapított működésű változatban is elérhetők. A nehezen kihasználható terű sarokszekrények is komfortossá tehetők a kihúzható sarokvasalatok, vagy az ún. forgókosarak segítségével. A felsőszekrényekbe a fentiektől eltérő méretű- és rendeltetésű fémrácsok kerülnek, a felsőszekrények funkcióinak megfelelően. A legjellemzőbbek az edénycsepegtető garnitúrák, melyeket leggyakrabban a mosogatós elemek, illetve a mosogató gép felett helyeznek el. A fémrácsok rendkívül széles kínálata lehetővé teszi, hogy több praktikumot, új esztétikai elemeket vigyünk készülő konyhabútorunkba, vagy akár utólag is növeljük a már meglévő szekrények praktikáját, és megkönnyítsük mindennapjainkat.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>