Konyhai mosogatók

Konyhai mosogató

Konyhai mosogató

A konyhabútor készítése során fontos a megfelelő mosogató tálca kiválasztása. A konyhában a mosogatónál töltjük el a legtöbb időt ezért a helyének a megválasztása mérvadó. Legyen a konyhánk középpontyában, és mindenhonnan kényelmesen tudjuk elérni. Színét és formáját a bútorunk megjelenéséhez illően válaszuk ki. A nemesacélból készült mosogatók a legelterjedtebbek. Ezek a tálcák 18% krómot és 10% nikkelt tartalmazó acélötvözetből készülnek matt és selyemfényű felülettel. A levegő oxigénjével való reakció következtében, olyan védőréteg alakul ki, amely megakadályozza a rozsda kialakulását.

A hőálló képessége igen nagy, még a forró edényeket is bele lehet rakni és nem hagy nyomot. A felületük úgy van kiképezve, hogy a tisztán tartásuk igen egyszerű, nincsenek rejtett zugok és hajlatok. A nemesacél mosogatókra 10 év felületi garanciát vállal a gyártó, ebből is látni, hogy kiváló anyagokból készül. Formájukat tekintve több alakzatba kaphatóak. Kör illetve szögletes egymedencés, csepegtetővel vagy a nélkül, csapluk vagy csapluk nélküli kivitelben. Kettő vagy hárommedencés, akár gyümölcsmosós formában. Műanyag tartozékokkal kiegészíthetőek. A mosogató beépítése történhet a konyhabútorunk munkalapjának egyenes szakaszába, 90 illetve 45 fokos sarkokba. Meg kell említenünk a mosogató tálcák másik családját, a gránitmosogatókat. Ezekre, a típusú mosogatókra a gyártó 25 év felületi garanciát vállal. Anyagát tekintve 80%-ban természetes összetevőkből áll, gránitőrlemény, kvarc-szilikát, illetve alumínium hidroxid. 20%-ban pedig akrilból előállított kompozit anyagból tevődik össze.

Kiváló hőálló tulajdonságokkal bír és tisztán tartásuk egyszerű. A konyhabútorokba beépítve higiénikus és elegáns megjelenést biztosítanak. A borok illetve a gyümölcslevek nem hagynak nyomot a felületen. A formájukat nézve itt is megtalálható a szögletes, kör medencés kivitel. Lehet több medencés, csepegtetővel vagy a nélkül. A színei grafit és beige árnyalatokban érhetőek el. A csaptelepeket meglehet hozzá választani a megfelelő színben, és így a mosogatóval harmonizál. A csaptelepeket nagy általánosságba kerámia betéttel forgalmazzák így hosszabb az élettartamuk. A csaptelepek zuhanyfejes kivitelben is elérhetőek. A rozsdamentes acélnak, a gránitnak és a kerámiának is saját anyagához kifejlesztett tisztítószere van. Ezek használatával mindig tökéletes tisztaságot érhetünk el.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>