Konyhabútor megvilágítás

Konyhabútor világítás

Konyhabútor világítás

A konyhabútoraink világítása előzetes egyeztetést és tervezést igényel. Már a házunk építési fázisánál érdemes eltervezni a világítást, hogy hová szeretnénk elhelyezni. A konyhabútor megvilágításánál meghatározott magasságokba kiállást kell hagyni, hogy a világítás rákötése ne okozzon problémát, és ne legyen szemelőt. Elérhető magasságban elhelyezett kapcsolóval a világítás kapcsolását meg lehet oldani. A világítás megválasztásánál figyelembe kel venni a bútorunk megjelenését, és funkcióját. A fényforrásokat a munkavégzés megvilágítására, vagy egyéb design elérése végett alkalmazzuk.

Anyagát tekintve fém burkolatú és házú világítást válasszunk. Fajtái lehetnek 12 és 230V-os halogén, kompakt fénycsöves és LED-es lámpák. Beépítését figyelembe véve lehet a szekrénytetejére építeni, vagy kilógó párkánylécbe besüllyeszteni. A felső elem aljára, vagy az alsó lapba elhelyezni. A szekrény belsejébe is lehet dekoratív lámpatesteket elhelyezni, amely világíthat az ajtó vagy fiók nyitásával egy időben. A konyhabútorok tetejére szerelt lámpákkal a frontfelületüket tehetjük hangsúlyosabbá, a munkapult fölé szerelt világítótestekkel pedig a főzési műveletekhez teremthetünk ideális helyi fényviszonyokat. A konyhabútor munkapultjának megvilágítását úgy érdemes elosztani hagy a munkapult minden része megvilágított legyen, beleértve a mosogatót is. A tűzhely megvilágítását általában a páraelszívóba szerelt fényforrás adja. Fontos szempont, hogy a konyha rendelkezzen természetes megvilágítással is, mert a mesterséges fény nem tesz jót a szemnek hosszú távon. Hogy mennyi fény jut lakásunkba, ez függ a tájolástól, az ablakok méretétől, valamint a külső környezeti adottságoktól is.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>