Bútorpántok

Bútorpántok

Bútorpántok

A kivető pántokat igaz nem látjuk,de nem csak az ajtó nyílását biztosítja, hanem bútoraink mozgatórugója. A készülő bútorainkhoz, midig szükségünk van ajtókra, amivel a tároló részeket le tudjuk takarni. Az ajtók felrögzítésére és nyílására alkalmas alkatrészek a pántok, segítségével az ajtók záródhatnak a korpusz (szekrény test) élére rá, és a test lapjai közé. A pántok lehetnek teljesen, illetve félig rázáródóak és közézáródóak. Minden nyílási megoldáshoz van megfelelő pánt, amivel megfelelő nyílást tudunk biztosítani a szekrényajtóinknak. A normál nyílási szöghöz megfelelő pántok 95-165 fokig nyílnak, de a 35 és 45 fokos szekrényajtókra is van megfelelő vasalat.

A nyílási szög a test alsó vízszintes lapjának az éle és az ajtó lapja közötti rész. Felszerelése a korpuszra történik, a pánttalp felcsavarozásával melyhez kapcsolódik a pánt szár és a pánt edény. A pánt edényt a szekrényajtó belső lapján elhelyezett furatba illeszkedik bele. Ez 35mm átmérőjű furatot jelent. A kivető pántok minősége igen nagy skálán mozog. Az Olasz és Német kivető pántok működése az árához képest elfogatható, de ha minőségében jobb pántokat szeretnénk, akkor a LAMA, SALICE vagy a BLUM pántokat használjuk. Bútorainknál főleg egyedi konyhabútoroknál a nyílást elősegítő alkatrészek vannak kitéve a legnagyobb igénybevételnek, ezért jobb minőségű pántokat alkalmazzunk. A pántok nagy általánosságba önzárú kivitelben kapható. Vannak speciális pántok melyek az ajtó csukódásakor csillapított záródást, biztosítanak. Különféle csillapítós adapterek rápattintásával elérjük, hogy az ajtóink ne koppanjanak a szekrény testhez. A pántokat tudjuk alkalmazni üveglapokon, MDF vagy pozdorja ajtókon, fa ajtókon és különféle alumínium kereteken. A kivető pántoknak három állítási lehetőségük van, amivel az ajtók teljesen szimmetrikusan beállíthatóak. Állításuk a pánttalp és a szár kapcsolódásánál csavarok állításával történik.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>