Konyhai fióksínek

Konyhai fióksínek

Konyhai fióksínek

Konyhabútorunknál nem csak az ajtók dominálnak, hanem a fiókok is. A fióksínek megválasztásakor figyelembe kell venni, hogy milyen funkciókat fognak majd elvégezni a fiókjaink. A mai konyha stílusoknál nagyon népszerűek a széles alsó fiókos elemek, melyekbe különféle rendszerezőkkel lehet praktikusan elrendezni az edényeinket. A fiókok vasalatait többféle megoldással lehet elkészíteni. A bútoriparban kétgörgős fióksíneket alkalmaznak leggyakrabban. A fiók test bútorlapból, vagy fából készül és a test aljára szerelve, látja el a feladatát.

Fehér, barna és fekete színekben kapható, a teherbírása 25-30kg. A hosszúságuk 250mm-től 600mm-ig terjed. Nagy általánosságban ezeket, a síneket használják alap vasalatoknak. Másik kategóriájuk a fém oldallal ellátott fióksínek, melyeknek csak a fenéklapját és a hátlapját kell készíteni. Teherbírásuk 30-35kg. A fiók oldal magassága 85mm-től 150mm-ig kapható de megmagasítható egy úgynevezett oldalmagasító rúd szettel is. Hosszúsága 270mm-től 550mm-ig.

A bútorlapból elkészített fióktesteket csapágygolyós fióksínnel is lehet alkalmazni. Ezek a vasalatok horganyzott acélból készül, teherbírásuk 40kg.Szerelését tekintve a síneket a fióktest oldalára kell rászerelni. Hosszúságuk 350mm-től 700mm-ig terjed ki.
A mai modern konyhakészítésben nagyon sokan kérik, és használják a csillapítós, önbehúzós fém fiókoldalakat. Itt két márkát tudnák megemlíteni, amelyre érdemes alapozni. A BLUM és a HARN fióksínek. Ezeknél, a típusoknál sem kell fiók testet készíteni. A fiók hátlapját és a fenéklapját kell összeépíteni a fém oldalakkal. A sínrendszer 2 acélcsatorna görgőfészekben futó 3-3 teherhordó görgőből áll, melyeket a közöttük elhelyezett acél ’I’ profil sín köt össze. A fiókok 50 kg-os teherbírásúak. A beépített csillapító rendszer biztosítja a csendes és fokozatmentes záródást. A rendszer automatikusan alkalmazkodik a fiókok különböző terheléséhez és zárási sebességéhez. Hosszabb élettartamot és lágyabb záródást kínál a továbbfejlesztett csillapító rendszer beépített szilikon olajos dugattyúval.
A fémoldalak magassága 83mm,de oldaltartó rudazatokkal akár a 200mm-t is el lehet készíteni. A modern konyhabútorok elengedhetetlen tartozékaivá váltak az elmúlt években, élettartamuk hosszú, használatuk egyszerű. Egyedi konyhabútoroknál és szekrénysoroknál is alkalmazható.

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>