Konyhai redőnyredszerek

Konyhai redőnyredszerek

Konyhai redőnyrendszerek

A mai bútoriparnak jól ismert anyagai, közé lehet sorolni a redőnyrendszereket. Konyhabútoroknál, irodabútoroknál is alkalmazhatóak. Két fajtájukat különböztetünk meg, a redőnytokos és a hátracsúszó változatot. Mivel műanyagból készül ezért könnyen tisztíthatóak nedvesség és fényállóak, a záródásuk könnyed és halk működést eredményez. A redőny elemeket fekete, fehér, szürke, alu, körte, juhar, bükk, cseresznye, calvados és szálcsiszolt alumínium színekbe kaphatóak.
A redőny elemek 8mm vastag és 70mm széles elemekből tevődik össze, melyekhez kialakított fogantyú és végzáró profil is alkalmazható.

Az utóbbiba szükség szerint redőnyzár is szerelhető. A szerkezet mérete legfeljebb 1200mm magas és 1000mm széles lehet. Alkalmazásuk vízszintes elrendezésben is alkalmazható, de ebben az esetbe érdemes befújni valamilyen szilikonos spray-vel.  A redőnytokos változatnál a szekrénytest felső részébe elhelyezett műanyag redőnytok kerül, melyre a rúgós emelő rendszer rászerelésével komfortosabb emelést tudunk biztosítani. A redőny nyitásakor a tokba felcsavarodva helyezkedik el. A megfelelő csúszást a szekrényre szerelt rácsavarozható belső sín biztosítja.

A hagyományos külső sínes megoldás, ahol a hátsó és felső vezetősíneket és a 90 fokos vezető íveket  a korpusz belső oldalára kell felcsavarozni. A méretre vágott és összefűzött redőnyelemeket bevezetve a sínekbe majd az első vezetősíneket is felcsavarozva az oldalakra, gyakorlatilag befejeztük a szerelést. Mind a két változathoz felső és oldalsó takaró profilokat is lehet társítani. Konyhabútoroknál praktikus a pékáruk, kisebb háztartási gépek és egyéb tárolók lezárására. Irodabútoroknál, esetleg szobabútoroknál az iratok és könyvek pormentes tárolásához alkalmazhatóak.

 

This entry was posted in Konyhabútor tippek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>